MAD-runners TEAM 209

Je kunt het niet alleen

Wie zijn de MAD-runners?

Ter nagedachtenis aan zijn schoonmoeder Maddy heeft onze loper Pieter in 2012 Team 209 MAD-Runners opgericht. Binnen een jaar werd via collega’s, familie en vrienden en daar weer familie en vrienden van, een team gesmeed. In 2013 stond er uiteindelijk een geheel nieuw team aan de start, waarvan een overgroot deel nog geen idee had wat hen te wachten stond. Maar we hebben een mooie eerste editie van de RopaRun meegemaakt. Allerbelangrijkste was dat we via activiteiten een overweldigend bedrag hebben kunnen ophalen voor het goede doel: € 15.762,30

Sindsdien is de teamsamenstelling op een aantal plekken gewijzigd. Maar al die jaren is Pieter erin geslaagd om weer een mooi en gezellig team van  enthousiaste lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs en bemanning voor de Bed & Breakfast locaties kunnen samenstellen. We zijn dan ook trots dat we in afgelopen 6 edities van de RopaRun met z’n allen een totaalbedrag van €82.964,47 hebben kunnen ophalen voor het goede doel!!

Ook in 2019 staan we weer in Parijs aan de start. Pieter heeft z’n teamcaptainschap overgedragen aan 3 enthousiaste jonge teamplayers, die er de komende editie net zo’n succes van gaan maken als alle voorgaande editie’s.

John, Angelique en Maarten

Het team

Rob - loper

 Rob – Loper

Ik loop al vele jaren hard. In het begin was dit vooral op de weg, maar met de jaren wilde ik een andere invulling geven aan het hardlopen. Paar jaar run-bike-run wedstrijden gedaan, daarna trailrun wedstrijden. En nu een samen met een gezellig team een prachtige, uitdagende loopervaring in de vorm van de RopaRun. Met een goed team samen lopen voor het goede doel. Iedereen heeft of kent wel iemand, die door deze ziekte is geraakt. Meer aandacht en geld is mijn steentje, die ik hieraan kan bijdragen.


Pieter - loper

Pieter – Loper

Na het overlijden van mijn schoonmoeder heb ik samen met mijn vrouw Dinja besloten om in 2013 de MAD-runners op te richten. Ik vond de RopaRun al een geweldig doel, maar inmiddels heb ik meegemaakt hoe intensief de laatste periode bij kanker is. Dit gaf mij die extra motivatie om zelf een team bij elkaar te brengen. Inmiddels ga ik voor de 12e keer mee met de RopaRun en na zes jaar teamcaptain te zijn geweest, heb ik dit eindelijk durven loslaten en overgedragen aan mijn teamgenoten.
Ik blijf me toch graag inzetten voor de RopaRun en heb er weer veel zin in.Angeliqque - loper

 Angelique – Loper / Teamcaptain

Dit wordt mijn 6de keer dat ik meega met de RopaRun. Dit jaar wordt het voor mij een bijzonder jaar, naast dat ik samen met 3 andere teamgenoten teamcaptian ben. Ga ik dit jaar voor het eerst mee als loper. Hiermee komt er een droom uit, ik doe dit voor mijn moeder die ook met het team meegaat. Mijn moeder heeft toen ik klein was kanker gehad, om dit samen met elkaar te kunnen doen vind ik heel bijzonder.

Ik heb er super veel zin in om er met ze alle weer een onvergetelijke RopaRun van te maken.

Sonja - loper

Sonja – Loper 

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft met de gevolgen van kanker; iemand verloren aan de ziekte of mensen in je omgeving die er erg ziek door zijn (geweest). Er zijn verschillende organisaties, stichtingen of kleinschalige projecten die geld inzamelen wat ten goede komt aan bijvoorbeeld onderzoek naar of de behandeling van kanker. 

En dan heb je de RopaRun, een evenement dat geld ophaalt door een sportieve prestatie wat wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van de RopaRun ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Nu spreekt de sportieve prestatie me ontzettend aan. Ik heb meerdere halve en hele marathons gelopen en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nou, dat kun je de route van Parijs (of Hamburg) naar Rotterdam met 8 mensen hardlopend volbrengen wel noemen. En ook het motto om ‘leven toe te voegen aan dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’; wat is nou belangrijker dan een zo waardevol en goed mogelijke invulling te geven aan het meest waardevolle bezit wat je hebt, je leven! 

Gelukkig heb ik in MAD-runners 209 een team gevonden om deze uitdaging aan te gaan en gezamenlijk hopelijk een hoop geld op te halen voor de RopaRun. Het zal gezellig, pittig, spannend en emotioneel  worden… Maar wat heb ik er zin in! 

En voor diegene die dit leest; doneer!!! Uw/je bijdrage is zeer welkom en het komt goed terecht!! 

Marijke - loper

 Marijke – Loper

Ik ben Marijke Slettenhaar en 27 jaar oud. Ik woon in het mooie Putten. Via mijn teamgenoot Sonja, waar ik samen mee hockey hoorde ik voor eerst over de RopaRun.
Sinds een aantal jaren ben ik fanatiek gaan hardlopen en heb hier veel plezier in. Bij de MAD-runners werd nog een loper gezocht vertelde Sonja. Ik ben me gaan verdiepen hoe de RopaRun in zijn werking gaat en voor welk doel. Hier werd ik enthousiast van, een onwijs mooi doel. Geld binnen halen voor goede doel,  door middel van mijn hobby. Ik kreeg een innerlijke kriebel die niet weg ging, daaruit besloten er voor te gaan. Dit jaar mijn eerste keer als loper bij de RopaRun MAD-runners, een enorme sportieve uitdaging, ik heb er zin in!!

John - fietser

John Fietser / Teamcaptain

 Hoi, mijn naam is John Klippel, 51 jaar,  getrouwd en heb twee leuke dochters. In ons team, de Mad-Runners 209 ben ik een van de fietsers.

Sinds 2007 ga ik mee met de RopaRun. In eerste instantie als hardloper maar na diverse blessures nu al enkele jaren als fietser. Ook hier draag ik mijn steentje bij voor mijn teamleden. Sinds dit jaar ben ik samen met Maarten en Angelique teamcaptain.  De RopaRun doe je niet alleen maar samen. Samen sterk. In goede tijden maar ook in slechte tijden. Er voor elkaar zijn tijdens de run maar ook in het gewone dagelijkse leven. Respect voor elkaar en vertrouwen hebben in elkaar. Weten wat je aan elkaar hebt en weten waarvoor je het doet. Je gevoel deelgenoot laten zijn van alle zaken die je organiseert voor je team. Maar nog veel belangrijker, voor de mensen die het nodig hebben in hun dagelijks bestaan die moeten omgaan met kanker. Maar ook voor de partners, familie en vrienden van hem/haar die deze ziekte is overkomen. Weten dat je het voor hen doet, die glimlach langs de kant van de weg ’s nachts om 03.00 uur om ons te steunen. Terwijl ik me dan pas weer besef dat het niet de gewoonste zaak van de wereld is blijkbaar om er voor elkaar te zijn. Samen sterk. En ja, in je omgeving en soms in je zeer directe omgeving is er altijd wel iemand die worstelt met de vraag, hoe lang heb ik en wat is de kwaliteit van leven? Dan kan ik toch minimaal mijzelf voor de volle 100 % inzetten voor hen die het nodig hebben en hoop dat ik ervan gevrijwaard blijf. Maar mocht het toch zo zijn, dan hoop ik ook dat anderen er net zo voor mij zijn als ik nu voor hen tracht te doen.

Steun de RopaRunteams zoveel als je kunt zodat wij met alle teams weer een mooi bedrag bij elkaar hebben gesprokkeld.


Jan - verzorger

Jan – Verzorger

Ik ben Jan Koopman, 56 jaar, en ga voor de 7e keer mee met de RopaRun. Ik ben een verzorger in hard en nieren. Daarom heb ik deze functie ook binnen het team. Door mijn bijdrage aan de RopaRun heb ik ook het gevoel dat ik voor alle mensen die dit nodig hebben (op afstand) mag zorgen. Alle beetjes helpen.. toch?

Het is heerlijk om dit te mogen doen met de Mad-runners. Een fantastisch team! Marie-Louise - loper

 Marie-Louise – Loper

Ik ben Marie-Louise Ruben, getrouwd met Marcel. Samen hebben wij een dochter,  Daniëlle van 24 jaar en een zoon, Jeroen van 21 jaar. Mijn grootste hobby is hardlopen, maar racefietsen en zwemmen doe ik ook graag, vandaar mijn overstap van de atletiekvereniging in Dordrecht naar de triatlon vereniging Dordrecht. Naast het sportieve element van de RopaRun vind ik het ook een uitdaging een zo mooi mogelijk bedrag binnen te halen voor de Stichting RopaRun. Ook dit jaar ben ik weer super gemotiveerd om samen met de andere leden van ons RopaRun Team er  een enorm succes van te maken.  

Deze editie wil ik mijn deelname opdragen aan mijn peetoom Wiek Witters die veel te jong overleden is aan deze verschrikkelijke ziekte.


Maarten – Fietser / Teamcaptain

In 2012 werd ik via via gevraagd om mee te doen aan de RopaRun, een evenement waar ik vaag wel eens wat van gehoord had. Bij de MAD-Runners waren fietsers nodig. Zodoende ging ik in 2013 voor het eerst mee, sindsdien ga ik elk jaar weer mee… als fietser. De RopaRun is een fantastische ervaring, ik verheug me altijd op het moment als we met vele andere teams ’s nachts door de heuvels van Noord-Frankrijk aan lopen en rennen zijn, dan zie je in het donker overal plukjes LED-verlichting ronddansen. Daarnaast hebben we een ontzettend leuk team hebben en het doel van de RopaRun – leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven – me aanspreekt. Iedereen kent in de nabijheid wel iemand die met deze ziekte te maken heeft.

In 2018 heb ik de taak van navigatie op mij genomen en voor komende jaren ben ik 1 van de 3 nieuwe teamcaptains, waarbij ik de taak navigatie op mij heb genomen. Ik heb er ontzettend veel zin, met het gehele team gaan we er weer een groot succes van maken!


Marcel - loper

Marcel – Loper

Hoi! Ik ben Marcel, 40 jaar, drummer, dirigent, triatleet. 2019 wordt mijn 1e deelname aan de RopaRun. Ik heb er enorm veel zin in, want ik heb al veel mooie dingen gehoord over dit prachtige evenement. Waarom ik mee doe? Uiteraard vanwege de sportieve uitdaging, maar ook vanwege het teamgevoel: samen naar 1 doel, samen obstakels overwinnen, er met z’n allen voor gaan. Maar eerst en vooral om de strijd tegen kanker te steunen. Één van mijn vroegste herinneringen is de begrafenis van mijn opa, die stierf aan huidkanker toen ik 4 jaar oud was. Een fantastische man die ik helaas niet heb leren kennen. Tijdens het lopen zal ik aan hem denken.


Jacqueline - verzorger

 Jacqueline – Verzorger

Ik ben Jacqueline van Geest en doe mee vanwege het doel. Er zijn veel acties voor onderzoek maar niet voor de  palliatieve zorg.

Deze run wordt weer een uitdaging waar ook opgeven geen optie is.

Adriaan - fietser

Adriaan – Fietser

Ik ben Adriaan van Geest en vind dat je je regelmatig moet inzetten voor goede doelen, Het doel en de wijze waarop de RopaRun dit doel wil bereiken spreekt mij erg aan. 

Daarnaast vind ik de run van Parijs naar Rotterdam een grote uitdaging welke ik weer aan wil gaan.

Jaap - masseur

Jaap – Masseur

Annelies moet weer opnieuw opgenomen worden. Ze loopt nu al zo’n zes jaar bij de afdeling oncologie. Eerst bleef het bepekt tot een stukje weghalen van de darmen, nu weer een intensief traject van een chemokuur omdat er door de hele buik ‘vlekjes’ te zien zijn.

Klaas heeft twee jaar geleden leukemie gehad. Hij was aan de beterende hand. Werkte zelf al weer een paar uur per dag.
Nu is de leukemie weer teruggekomen en volgens de wereldse maatstaven is er niets meer aan te doen. Rest nog het wachten op de dood.

Zomaar twee verhalen uit de naaste omgeving. Kanker is nog steeds een dodelijke ziekte. Wanneer komt de tijd dat het een chronische ziekte wordt of helemaal te bestrijden is? Door mijn bijdrage te leveren aan de MAD-runners kan ook ik een klein steentje bijdragen aan het stoppen van deze verschrikkelijke ziekte.

Pascal - chauffeur
P

Pascal – Chauffeur

Ik ben Pascal Schonis, ben 38 jaar en kom uit Amersfoort, Ik ben getrouwd en heb een dochter van 9. Mijn hobby’s zijn Sporten (Triatlon), Reizen, Koken en leuke dingen met mijn gezin doen.

Ik ga voor de 7de keer mee met de Mad-runners heb al diverse functies in het team waargenomen en ga in 2019 mee als chauffeur.


Michael – Fietser

Mijn naam is Michael Voortman ben 54 jaar en ga voor het derde jaar als fietser meedoen aan de RopaRun. Mijn deelname is puur een inzet voor het goede doel. Het is een sportieve inspanning dat ik zeker kan leveren.
Krista - masseur

Krista – Masseur

Hoi! Ik ben Krista en ik ga mee als fysio van dit zooitje ongeregeld. Mijn doel is altijd om iedereen heelhuids en soepeltjes over de finishlijn in Rotterdam te krijgen, soms is dat best een uitdaging 😉
Thérèse - loper

Therèse – Loper

Ik ben Therèse en samen met mijn gezin geniet ik van het leven. Ik vermaak ik me prima met werk, studeren, sport en reizen. De afgelopen jaren heb ik hele en halve marathons gelopen, maar ook een aantal trails. Vooral de trails in het buitenland geven mij een boost. In het buitenland lopen geeft een extra dimensie, vooral door de hoogteverschillen van soms wel 3000 meter.

Toen ik hoorde van de RopaRun, was ik direct enthousiast: wat een prachtig doel om voor hard te lopen! Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe het is om met palliatieve zorg om te gaan en hoe belangrijk deze zorg is en hoe de kwaliteit van leven zo lang mogelijk hoog in het vaandel moet blijven staan.

Het bereiken van doelen met een team is iets wat ik ook dagelijks in mijn werk nastreef. Delen = vermenigvuldigen.  Alleen ga je het niet redden. Je doet het samen en dan bereik je je targets. Ik geloof daar in. Hardlopen voor dit mooie en goede doel: ik kan niet wachten!


Hans Berkman – Verzorger

Ik ben Hans (69 jaar). Toen Pieter (oud-teamcaptain) en Dinja (mijn dochter) 7 jaar gelden vroegen of ik mee wilde doen met hun team in nagedachtenis aan mijn in 2011 overleden vrouw Maddy, hoefde ik daar eigenlijk niet over na te denken. De RopaRun vind ik een geweldig evenement en een geweldig goed doel. In de voorbereiding organiseer ik de bemensing van de B&B’s. Onderweg van Parijs naar Rotterdam voorzie ik het team in La Croix van koffie, soep en pannenkoeken. De afgelopen 6 jaar vond ik het meedoen aan de RopaRun een indrukwekkende ervaring. Ik hoop samen met de MAD-runners weer een mooie en sportieve prestatie neer te zetten.

Wim – Chauffeur

Ik ben Wim Overkleeft 55 jaar. Dit wordt mijn tweede RopaRun. Vorig jaar ben ik door Jan Koopman gevraagd om bij het team te komen, 10 dagen voor de start, als chauffeur op de materiaalwagen samen met Jan.Ik had tijd en Karin, mijn vrouw, vond het een goed idee. Achterliggende gedacht was, dat mijn vader op 59 jarige leeftijd (23 jaar geleden) is overleden aan kanker. Het was een fantastische ervaring, ik zei: volgend jaar wil ik weer mee. En dit jaar mag ik weer mee maar nu als chauffeur van een van de twee teams op de route, nog een grotere uitdaging. Dit jaar is extra speciaal omdat bij Karin borstkanker is geconstateerd en zij vol in het behandeltraject zit van bestralingen en chemo en immuuntherapie.
Wij zijn super positief en gaan op alle fronten de finish halen.

Jacqueline – Fietser

Ik ben 57 jaar, moeder van 4 kinderen en oma van twee kleinkinderen. Een aantal jaren geleden heb ik mijn rechter enkel meervoudig gebroken en ben daardoor lang uit de roulatie geweest. Mijn beroep was verpleegkundige.

Ten gevolge van het ongeval ben ik niet meer in staat lang te lopen maar fietsen gaat me bijzonder goed af. Met veel plezier heb ik een oude hobby weer opgepakt, namelijk spinning. Hier ben ik inmiddels al lang, intensief en met heel veel plezier mee bezig. Dit jaar doe ik voor de derde keer mee met de spinning marathon in Rotterdam tbv het Sophia Kinderziekenhuis. Ik kijk met erg veel plezier uit naar de RopaRun 2019. Bij dit evenement, waar ik voor het eerst zelf aan mee doe, hoop ik door mijn enthousiasme de lopers al fietsend te begeleiden.

Martina – Fietser

Mijn motivatie om mee te doen is het enthousiasme van de andere deelnemers. Kijkende naar het doel, dan denk ik aan het feit dat, mijn moeder is overleden aan kanker op de leeftijd die ik dit jaar hoop te behalen.

Verder heb ik in mijn werk veel met oncologische patiënten te maken. Ik ben werkzaam op een revalidatie afdeling. Zie daarom van zeer dichtbij wat kanker met een mens doet. Verder fiets / wandel ik graag en ga ik graag naar spinning lessen. Zie het als een nieuwe sportieve uitdaging, en nieuwe ervaring om in een team dit te gaan doen. Ik heb er zin in om het team te versterken als fietser!!!